Известие

Collapse
No announcement yet.

...на 1000км ми гори цялото масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ...на 1000км ми гори цялото масло

Добро утро колеги! Проблема ми е следния от както съм я взел Алфата ми гори адски много масло...на 1000км ми гори цялото масло.Преди 1000км на 20.08.2010 беше на ремонт това е списъка с обслужването "Сигменти 305лв., гарнитура к-т 325лв., биелни лагери 48лв.,Шлайф на глава 20лв., маслен ф. 8лв., Масло Selenia 10w40 4л. 65лв." и ми взеха 550лв за работата.Ето 1000км пак ми гори масло.Преди малко пак щях да ходя до сервиза, но нали е празник неработили...Е вече от къде идва проблема? + това трябва да оправям и Възвратен механизъм/водач под педала на съединителя...
    __________________________________________________ __
    Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100

Тези 550 лв май са били напразно дадени. Подобен разход на масло през сегментите е направо невъзможен. Обаче през турбината е напълно реален Отделно има вероятност да ти се запали маслото в изпускателния тракт. Ако нямаш сериозен теч от двигателя някъде, 99% е от турбината.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Гумички на клапани!? Моята гореше литър на 1000км, сега не гори грам Та това което казвам е да сваляш главата - ще хвръкнат 400-500лв, няма начин след като са я затворили така. Ако са някакви съвестни може да не ти хващат труда за 2-рото отваряне, в което се съмнявам . .
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        Тези 550 лв май са били напразно дадени. Подобен разход на масло през сегментите е направо невъзможен. Обаче през турбината е напълно реален Отделно има вероятност да ти се запали маслото в изпускателния тракт. Ако нямаш сериозен теч от двигателя някъде, 99% е от турбината.
        Пламене,събуди се колата е ТС не е ЖТД
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Картерна вентилация?
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            Картерна вентилация?

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Гумички на клапани!? Моята гореше литър на 1000км, сега не гори грам Та това което казвам е да сваляш главата - ще хвръкнат 400-500лв, няма начин след като са я затворили така. Ако са някакви съвестни може да не ти хващат труда за 2-рото отваряне, в което се съмнявам . .
              По принцип, ако сме бяла държава не би трябвало въобще 1 стотинка да му вземат, след като първия път са го одрали вече...и колата пак гори масло!?!?!?
              300лв за сегменти? За 2.0ТС? Комплект гарнитури пак 300лв?!?!?!? Тука момчето е дало реалната цена по 2 и отделно за труд 550лв....

Така, че отивай утре и им кажи, че нищо не са свършили и да си оправят "творението"...

Между другото гледал ли си колата от долу дали тече от някъде след ремонта?
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                По принцип, ако сме бяла държава не би трябвало въобще 1 стотинка да му вземат, след като първия път са го одрали вече...и колата пак гори масло!?!?!?
                300лв за сегменти? За 2.0ТС? Комплект гарнитури пак 300лв?!?!?!? Тука момчето е дало реалната цена по 2 и отделно за труд 550лв....

Така, че отивай утре и им кажи, че нищо не са свършили и да си оправят "творението"...

Между другото гледал ли си колата от долу дали тече от някъде след ремонта?
                Навик ми е станало ей така от нищото да я гледам отдолу, но Не няма течове там...а че са ми взели двойно въобще си нямах представа за това просто си казах "хубава кола- много пари".Толкова пари за нищо.Както каза колегата още утре отивам.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Пламене,събуди се колата е ТС не е ЖТД
                  Сякаш си прав Къде съм гледал...и аз не знам
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

След първия ремонт изминах малко над 2000км. а 500км. преди това се оказа, че имам теч от Втулка на коляновия вал...Ок кихнах още 200лв. и ето че 500км. след втория ремонт пак маслото ми е на минимум...е вече от какво може да е?!?!?!?!?
                    __________________________________________________ __
                    Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

Comment

Аз тоя път ще пробвам да ти покажа казаното 2-3 поста по-нагоре "картерна вентилация" http://clubalfaromeo.com/forum/showp...7&postcount=30

Успех.

Comment

И гумичките на клапаните колега, вече ти беше казано. Често овцата не е толкова черна колкото изглежда, ма човек кат се хване за най-лошото...те така става
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

А горе долу някаква цена за ремонта можете ли да ми кажете колеги?
                          __________________________________________________ ___

Comment

Колега поразходи се по скрападжийските раздели 33 и класически
                            Там ще видиш как стават нещата
                            Одрали са те без резултат!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
                              А горе долу някаква цена за ремонта можете ли да ми кажете колеги?
                              __________________________________________________ ___

Палиш колата и право в София, избираш си един от форумните сервизи и да погледнат колата преди да си получил инфаркт, че ще те съсипят финансово и психически тия пишман майстори. След смяна на сегменти лагери и добре направена глава ТС в 99% от случайте спира да бара маслото
                              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:29.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                              X